COM ES TOCA LA FLAUTA DE BEC?

Per aconseguir tocar la flauta amb un so agradable és molt important que tingueu en compte el següent:


1. Cal tenir una bona postura corporal per evitar tensions.
2. Els peus han d’estar plans al terra, mantenint l’equilibri, el cos adreçat i l’esquena recta (sense recolzar-se enlloc).
3. Els braços han d'estar lliures (ni enganxats al cos ni massa alts.
4. A l'hora de tapar els forats de la flauta ho heu de fer procurant que quedin tots molt ben tapats amb els dits, del contrari no aconseguireu afinar la nota que voleu i us costarà molt.
5. Bufeu suau. Si bufeu amb massa força la flauta xisclarà i els veïns de casa vostra es vindran a queixar a tota hora!Recomanacions

Control postural
Quan toquis la flauta, has de mantenir l’esquena recta, la mirada endavant  i els colzes lleugerament separats del cos. Això t’ajudarà a respirar i a expulsar bé l’aire.

Digitació
No oblidis mai la primera norma per a subjectar la flauta adequadament: la mà esquerra sempre dalt. I, per tant, la mà dreta, davall. Agafa la flauta amb la mà dreta i recolza-la en la barbeta. Situa la mà esquerra dalt i, desplaçant els palpissos dels dits, busca els forats.

Col·loca els dits sobre la flauta suaument, sense fer força. Perquè el so sigui dolç i agradable, situa els dits com el bec allargat d’una cigonya.

Respiració
- Administra i dosifica bé l’aire. 
- Buida els pulmons tant com puguis, bufant amb força.
Després, aspira l’aire lentament per la boca, procurant omplir primer la part inferior dels pulmons. Al final, després d’un petit bloqueig de la caixa toràcica, deixa anar l’aire lentament.

Articulació
Controla correctament amb la llengua l’aire que bufes,pronunciant suaument cada so.

Abans d’interpretar, lliga i assaja les notes amb la flauta recolzada en la barbeta. Bufa suaument mentre articules la síl·laba Tu o Turú.
Aquí teniu una flauta dolça, la que utilitzo a l'escola on treballo. És amb digitació alemanya, la digitació més apropiada per a nens ja que és la més fàcil de tocar.
Veureu que té set forats al davant i un al darrere. El més fàcil i el què us recomano és que comenceu a aprendre les notes en aquest ordre:
SI-LA-SOL-DO'

FA-MI-RE-DO
RE'-MI'
SIb i FA#

Fixa't bé com es fan les notes de l'escala de do. Clica aquí.
També pots descarregar-te el PDF aquí.

Comentaris

ENTRADES POPULARS