EL SAXÒFON


Què puc aprendre d'aquest instrument?

El saxòfon és un instrument de la família del vent-fusta, tot i que està fet de metall.

Té l’embocadura de llengüeta simple i el sistema de claus s'assembla molt al del clarinet. Per això és un instrument de la família del vent fusta.

La manera de tocar-lo s'assembla molt a altres instruments de la família del vent fusta, com ara el clarinet, el fagot, l’oboè i el corn anglès.

El cos del saxòfon té una forma cònica amb una curvatura anomenada culata que acaba en un pavelló en forma de campana que projecta el so.

En el cos hi ha els forats que es tapen mitjançant unes claus que són accionades per un mecanisme.

El tudell uneix l'embocadura amb el cos.

El saxòfon no forma part de la plantilla d'instruments d'una orquestra, tot i que a vegades el podem veure si l'obra ho requereix.

A diferència de quasi bé tots els altres instruments, els saxòfons són de recent creació i va ser inventat per Adolf Sax, un constructor d’instruments belga, d’aquí en prové el nom, de la combinació del cognom “Sax” i la paraula grega fonos que vol dir “so”.

El saxòfon té un paper important en el jazz i també en el rock i la música pop.

El seu so és intens a les notes greus i molt càlid i bonic a les notes del mig.
També se l’anomena saxo, d’una manera més col·loquial.

La família dels saxòfons és bastant extensa però els més coneguts són el  saxòfon soprano, el contralt, el tenor i el baríton.

El músic que toca el saxòfon s’anomena saxofonista.

Amplia una mica més d'informació. Clica aquí.

VÍDEO 1


VÍDEO 2

VÍDEO 3

VÍDEO 4

VÍDEO 5. Saxòfon i Tuba

Com es dibuixa un saxòfon?Comentaris

  1. Roll-up is the method of dramatizing a win by playing in} sounds whereas the meters rely as much as} the amount that has been received. This signifies how a lot want to|you should|you have to} bet to be able to} clear the free wagering requirements. If might have} any questions, find a way to|you possibly can} all the time contact customer assist. If you withdraw the deposit used to generate a Bonus prior to satisfying the wagering 온라인 카지노 requirements, the Bonus quantity will be forfeited by you.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

ENTRADES POPULARS